Të paturit një infeksion të kaluar COVID nuk ju mbron plotësisht nga ri-infektimi


Ja pse

Të paturit një infeksion të kaluar me COVID-19 mund të mos ju mbrojë plotësisht nga infeksionet në të ardhmen.

Edhe të rinjtë, njerëz të shëndetshëm mund të infektohen përsëri me COVID-19 shkruan Very Well Health
Ndërsa një infeksion i mëparshëm COVID-19 mund të ndihmojë në largimin e një infeksioni në të ardhmen, një studim i ri zbulon se nuk ofron mbrojtje të plotë për të gjithë.

Studimi i muajit prill, i cili u botua në ‘Lancet Respiratory Medicine’, analizoi të dhënat nga më shumë se 3.000 anëtarë të shëndetshëm të korpusit të ushtarëve mbrojtës të SHBA-së, shumica e të cilëve ishin midis moshës 18 dhe 20 vjeç. Studimi u krye midis muajve maj dhe nëntor 2020.
Studiuesit zbuluan se rreth 10% e atyre që ishin infektuar më parë me SARS-CoV-2, u infektua përsëri me virusin. Në krahasim, 48% e pjesëmarrësve në studim të cilët nuk ishin infektuar më parë, zhvilluan infeksione të reja.

Hulumtimi konfirmon se “të rinjtë me infeksione të mëparshme mund të preken përsëri nga virusi”, thotë për Very Well bashkëautori i studimit Dr. Stuart Sealfon, profesor i neurobiologjisë dhe shkencës farmakologjike në Shkollën e Mjekësisë Icahn në Mount Sinai në New York.

Gjetjet gjithashtu tregojnë se njerëzit “mund të mos jenë të vetëdijshëm” se janë ri-infektuar, thotë Dr. Sealfon, dhe “mund të përhapin infeksionin te të tjerët”.

Megjithatë, infeksioni i mëparshëm COVID-19 duket se ofron një farë niveli të mbrojtjes. Pjesëmarrësit që kishin COVID-19 në të kaluarën kishin rreth një të pestën e rrezikut të infektimit përsëri në krahasim me ata që nuk kishin pasur kurrë virusin. /Gazeta Shneta/


Na lexoni...

Edhe informacione tjera

Mundesia me shume...
Pamje me shume...