Home / JETA / Sa më gjatë që prisni të martoheni, aq më lehtë mund të shkurorëzoheni

Sa më gjatë që prisni të martoheni, aq më lehtë mund të shkurorëzoheni

Sa më gjatë që prisni të martoheni, aq më lehtë mund të shkurorëzoheniEnde jeni duke e pritur Zotërinë apo Zonjën e duhur?

Mos prisni gjatë, sepse sipas studimit të ri, sa më vonë që e gjeni, më lehtë edhe mund të ndaheni nga ai, respektivisht ajo.

Nicholas Wolfinger – sociolog në Universitetin e Utah në Shtetet e Bashkuara – në hulumtimet që ka bërë, ka gjetur se çiftet që martohen pas moshës 33-vjeçare, po shkojnë drejt ndarjes.

Duke u bazuar në të dhënat e “Studimit Nacional të Zhvillimit Familjar”, është gjetur se çiftet që martohen në fund të viteve të njëzeta, kanë një jetë të lumtur, por e njëjta nuk thuhet për ata që martohen pas viteve të tridhjeta.

Wolfinger ka thënë se të gjitha ata që martohen nën moshën 32-vjeçare, kanë vetëm 11 për qind shanse të ndahen.

E tëra vjen si pasojë e rehatisë si beqar dhe presionit që sjell jeta në çift, transmeton Telegrafi.

Çdo ndarje është një humbje që shkakton dhimbje. Pas një humbjeje, përjetojmë një fazë pikëllimi, e cila përfshin pranimin dhe përshtatjen me situatën e re, vetëm.

Ndoshta është një proces i vështirë, pasi bëhet fjalë për një marrëdhënie të qëndrueshme në vite, dhe janë prishur ekuilibrat e jetës.

Mënyra sesi do ta kapërceni këtë fazë të vështirë varet nga shumë faktorë, përfshirë: arsyet e ndarjes, rrethanat e jetës, llojin e marrëdhënies, mbështetja sociale, etj.

Read Offline:
Shperndaje nese ke nje mik te mire...
Kosova Today News Reviewed by Shqipe Krasniqi on . Sa më gjatë që prisni të martoheni, aq më lehtë mund të shkurorëzoheni Sa më gjatë që prisni të martoheni, aq më lehtë mund të shkurorëzoheniRating: 4.8