Home / KURIOZITETE / Në koleksionin e “Tom and Jerry” hiqen dy episode – sepse përmbanin “sekuenca raciste” (Video)

Në koleksionin e “Tom and Jerry” hiqen dy episode – sepse përmbanin “sekuenca raciste” (Video)


Në koleksionin e “Tom and Jerry” hiqen dy episode – sepse përmbanin “sekuenca raciste” (Video)Studio “Warner” ka vendosur që në koleksionin e tyre të DVD të filmave të famshëm vizatimorë “Tom & Jerry” të cilët për vite të tëra kanë argëtuar fëmijët dhe jo vetëm, të heqin dy episode.

Kjo për faktin se, përcjell Telegrafi, ato vlerësohen si politikisht jo korrekte, dhe se kanë shkaktuar reagim të zemëruar të admiruesve të filmave vizatimorë.

Nga aventurat “Tom dhe Jerry” thuhet se janë lënë jashtë dy episodet “Casanova Cat” nga viti 1951 dhe “Mouse Pastrimi” nga viti 1948, e cila, për shkak “qasjes” raciste – aty personazhet janë “bërë me ngjyrë”.

Por lidhur me këtë ndalesë ka pasur edhe kundërshtime.

Madje në rrjetet sociale, siç shtohet më tej, ka nisur edhe një fushatë që bën thirrje për kthimin e ndaluar të tyre.

Read Offline:
Shperndaje nese ke nje mik te mire...
Kosova Today News Reviewed by Shqipe Krasniqi on . Në koleksionin e “Tom and Jerry” hiqen dy episode – sepse përmbanin “sekuenca raciste” (Video) Në koleksionin e “Tom and Jerry” hiqen dy episode – sepse përmbanin “sekuenca raciste” (Video)Rating: 4.8