Home / Tag Archives: femijeve

Tag Archives: femijeve

Ushqimi me insekte në çerdhet e fëmijëve në Prishtinë, ky është lajmi i fundit

Ende nuk po dihet se si arriti ushqimi me insekte në çerdhet e fëmijëve në kryeqytet. Drejtoresha e Çerdhes “Fatosat”, Vlora Maliqi i ka thënë Gazetës Express se janë në pritje të raportit nga Komuna e Prishtinës për këtë rast. Por, as në këtë institucion nuk kanë ndonjë informacion. Deklarojnë se ende nuk kanë përfunduar hetimet, dhe si rrjedhojë ende nuk është ndëshkuar askush për këtë rast.Qindra fëmijë që ushqehen në kopshtet e kryeqytetit do të mund të ishin helmuar nëse do të kishin ngrënë ushqimin që do tu shërbehej ditën e 7 gushtit të këtij viti. E gjithë kjo për faktin se në ushqimin që ishte dedikuar për ta, ishin gjetur insekte.Po të mos i kishte vërejtur personi përgjegjës këto insekte, atëherë spitalet do të ishin plot pacientë.Por, se i kujt ishte faji dhe se si insektet hynë në ushqim, këtë ende nuk po e di askush. Së paku kështu po deklarojnë.As në çerdhen për të cilën ishte i dedikuar ky ushqim, ende nuk po e dinë se kush e shkaktoi gjithë këtë.Drejtoresha e..

Read More »

Shtesat e fëmijëve, vjen lajmi i shumë pritur

Grupi parlamentar i AAK-së javë më parë e ka dorëzuar projekt-rezolutën për sigurimin e shtesave të fëmijëve në Kosovë. Deputetja më e zëshme në këtë temë, Donika Kadaj ka folur për rëndësinë e shtesave dhe procedurat në vazhdim.Për sigurimin e shtesave të fëmijëve, kuvendi do të debatoi në fillim të sesionit vjeshtor ku do të paraqitet projekt-rezoluta.“Shtesat për fëmijë janë një përpjekje e kahmotshme për të përkrahur sadopak fëmijët e vendit tonë. Katër vite më parë, AAK kur ishte në opozitë kishte adresuar atëkohë kërkesën për të gjetur një formë që ta jetësojmë këtë plan. Sot kur jemi në pushtet dhe gjërat nuk kanë ndërruar, ka shumë argumente që duhet të na bashkojnë për ta jetësuar këtë plan.1.Barazia ndërmjet fëmijëve është parakusht për zhvillimin e tyre, andaj duhet të angazhohemi për përmirësimin e standardeve për mbrojtjen e respektimin e të drejtave bazë të fëmijëve.Kosova është me popullatën nga më të rejat në Evropë, mirpo që ka rënie të natalitetit. Pra, rrezik..

Read More »

ALARMANTE: Mos ua bleni këto lodra fëmijëve tuaj

6 nga 10 lodrat për fëmijë që janë testuar në një laborator të Holandës kanë dal se janë të rrezikshme për përdorim. Të gjitha lodrat që janë vlerësuar si të rrezikshme për përdorim janë me origjinë nga Kina. Ato gjenden në shitje nëpër dyqane të ndryshme nëpër Kosovë.Testimi i tyre është bërë nga laboratori ‘SGS’ në Holandë, ndërsa mostrat janë dërguar nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë.Gazeta Jeta në Kosovë ka siguruar rezultatet e analizave që u janë bërë disa lodrave si: kukulla, vetura me bateri, set manikyri, pistoletë me topa, lodra uji, set kafshësh, lodra kimike (slime), veturë dhe aeroplan.Nga dhjetë mostra të lodrave, gjashtë nga to kanë dal jo konform dhe të rrezikshme në testin që u është bërë në vetitë fizike dhe mekanike. Ndërsa dy nga to kanë dal të rrezikshme në testin e vetive kimike. E nëntë nga dhjetë janë pa test të etiketimit (mbishkrimeve të nevojshme), sic kërkohet me ligj.Ministri i MTI-së, Bajram Hasani i ka konfirmuar Gazetës JnK që kanë marrë di..

Read More »