Kështu duket sot djaloshi i zhdukur 6 vite më parë, zbulon misterin e vendndodhjes

Alex Batty, djali britanik i zhdukur që u gjet javën e kaluar duke ecur i vetëm pranë qytetit francez të Toulouse, ka treguar zyrtarisht historinë e tij – dhe ka bërë korrigjime në deklaratat e tij të mëparshme. Alex, i cili tani është 17 vjeç, u zhduk pas një udhëtimi të planifikuar në Spanjë me […]

Kështu duket sot djaloshi i zhdukur 6 vite më parë, zbulon misterin e vendndodhjes

Alex Batty, djali britanik i zhdukur që u gjet javën e kaluar duke ecur i vetëm pranë qytetit francez të Toulouse, ka treguar zyrtarisht historinë e tij – dhe ka bërë korrigjime në deklaratat e tij të mëparshme.

Alex, i cili tani është 17 vjeç, u zhduk pas një udhëtimi të planifikuar në Spanjë me nënën dhe gjyshin e tij në vitin 2017, kur ai ishte 11 vjeç. Asnjë nga ta nuk ishte kujdestari i tij ligjor në atë kohë. Këtë javë, Alex u kthye për të jetuar me gjyshen e tij në Angli, pasi ajo ishte kujdestarja e tij ligjore përpara zhdukjes së tij.

Të enjten, Alex i tha tabloidit britanik The Sun se ai, nëna dhe gjyshi i tij kishin jetuar një mënyrë jetese nomade në Spanjë për gjashtë vitet që ai mungonte.

Ai tha se vendosi të linte pas anëtarët e familjes dhe stilin e tyre të jetesës në kërkim të një të ardhmeje më të mirë dhe më të ndritshme.

Alex thotë se nëna dhe gjyshi i tij e rrëmbyen sepse mendonin se po bënin gjënë e duhur.

Adoleshenti e përshkroi nënën e tij, Melanie Batty, si “shumë anti-qeveritare”.

Në gjashtë vitet që ai mungonte, Aleksi nuk shkoi kurrë në shkollë.

Familja shpesh lëvizte nga një vendbanim në tjetrin në Evropë, duke mos qëndruar kurrë më shumë se disa muaj. Familja, duke përfshirë Alex, do të punonin punë të çuditshme për ushqimin dhe qiranë e tyre.

“Ajo është një person i mrekullueshëm dhe unë e dua, por ajo thjesht nuk është një nënë e shkëlqyer”, tha Alex. “E di që erdhi nga dashuria. E di që erdhi nga një dëshirë për të më mbrojtur”

Aleksi i paketoi gjërat e tij dhe la nënën e tij në mes të natës pa asnjë paralajmërim. Ai i tha The Sun se i kishte lënë asaj një shënim që thoshte se e donte atë dhe të mos “shqetësohej për mua”.

“Të dua shumë. Mos u zemëro shumë me mua”, përfundon letra.