Kurti: Pa Walkerin, historia e Kosovës mund të kishte marrë një kthesë edhe më të rëndë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, e ka vlerësuar lartë figurën e ambasadorit William Walker, duke thënë se po të mos ishte ai, historia e Kosovës do të merrte tjetër kthesë. Kurti mes tjerash thekson se Walker atëbotë u tregoi të gjithëve të vërtetën për regjimin e Millosheviqit. “Ambasadori William Walker është ndër miqtë më të […]

Kurti: Pa Walkerin, historia e Kosovës mund të kishte marrë një kthesë edhe më të rëndë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, e ka vlerësuar lartë figurën e ambasadorit William Walker, duke thënë se po të mos ishte ai, historia e Kosovës do të merrte tjetër kthesë.

Kurti mes tjerash thekson se Walker atëbotë u tregoi të gjithëve të vërtetën për regjimin e Millosheviqit.

“Ambasadori William Walker është ndër miqtë më të mëdhenj që ka vendi ynë. Ai ishte një nga figurat e para ndërkombëtare që vizitoi vendet e masakrës si Shef i Misionit Verifikues të Kosovës, duke dokumentuar mizoritë e ndodhura në Kosovë në vitin 1998”, shkroi Kurti në rrjetin e tij social në X.

“Kur hyri në Reçak, ai pa kufomat e 45 shqiptarëve që ishin vrarë nga forcat serbe në ky fshat. Ngjarjet në Kosovë kanë ndodhur para epokës së mediave sociale, kështu që pa vullnetin dhe integritetin e njerëzve dhe organizatave si ambasadori Walker dhe OSBE, historia mund të kishte marrë një kthesë edhe më të rëndë”.

“Në kohët tona më të errëta, ai i tregoi botës të vërtetën e plotë për regjimin e Millosheviqit. Kjo është edhe arsyeja pse vepra e tij është një kontribut themelor për të drejtat e njeriut dhe përse ne ishim të nderuar ta kishim atë si mysafir special për 25 vjetorin e çlirimit tonë”.

Walker ishte në Kosovë për 25-vjetorin e Çlirimit të Kosovës.

Ambassador William Walker is among the greatest friends our country has. He was one of the first international figures to visit the massacre sites as Head of the Kosova Verification Mission, documenting the atrocities occurring in Kosova in 1998. When he entered Reçak, he saw the…

— Albin Kurti (@albinkurti) June 13, 2024